Kylpyläreissu

PIN

Sauhuttelurasismi

Olimme Tallinnassa vaimoni kanssa parin päivän rentoutuslomalla. Mahtava loma olikin. Kylpylä täytti odotuksemme ja hotellikin oli kaikin puolin hyvä. Ruoka ja viini olivat erinomaisia.

Eräs asia kuitenkin ärsyttää suunnattomasti. Poltan itse sikaria hyvän viinin jälkeen ja nautiskelen täysin siemauksin hyvistä aromeista. Yhteiskunta on kuitenkin kaksinaimoralismissaan tehnyt sauhuttelusta lähes kriminaalitoimintaa. Useat hotelliasukkaat kiroilivat sauhuttelua lumipyryssä hotellin edustalla. On käsittämätöntä, että korkeatasoinen hotelli ei tarjoa mahdollisuutta nautiskeluun sisätiloissa. Tiedän, että joku näsäviisas moralisti sanoo, että se on oikein, koska tupakka on vaarallista. Tämä perustelu on naiivi, asenteellinen ja elitistinen.

Miten on selitettävissä, että sisätiloissa saa nauttia alkoholia ja syödä epäterveellistä ruokaa? Mikäli noudatettaisiin samoja periaatteita, niin rasvaiset ruuat ja alkoholikin tulisi nauttia ulkona hotellin ulkopuolella muiden paheksuvien katseiden alla. Sitten tulevat vielä negatiivisesti ajattelevat ihmiset, jotka elävät nykytiedon mukaan noin kymmenen vuotta lyhyemmän elämän ja aiheuttavat ympärilleen negatiivista energiaa. Pitäisikö heitä rangaista tasapuolisuuden nimissä esim. parilla hotellin ympärijuoksulla talvipakkasella.

Jokainen ihminen on itse vastuussa elämästään, eivätkä yhteiskunnan holhousraipat ja stasikontrolli ole ennenkään toiminut. Asiallinen valistus on asia erikseen. Paljon tärkeämpää olisi opetella nauttimaan elämästään optimistisessa hengessä, nukkua riittävästi, syödä terveellisesti, liikkua ja olla murehtimatta. Tällöin elämä olisi arvokasta ja iloista jopa onnellista. Joidenkin onni vaan tuntuu tulevan toisten kontrollista ja oman itsensä erinomaisuudesta ja suvaitsemattomuudesta. Kaikesta huolimatta olen päättänyt iloita ja nauttia elämästä kaikin tavoin ja toivon sitä samaa kaikille myös niille kaksinaismoralisteille.

Voit myös pitää näistä