Maken blogi 10.3.2019

PIN

Olen päättänyt aloittaa vihdoinkin blogin kirjoittamisen sivuillani mentalcoaching.fi Sivustolleni löytää myös googlettamalla Suomen Hypnoosiyhdistys Ry tai esim. hypnoosi lahti. Kirjoitan muutaman kerran kuukaudessa lähinnä hypnoosista, siihen liittyvistä aiheista ja myös yhteiskunnan ajankohtaisista aiheista.

Minulle voi myös lähettää kysymyksiä. Vastaan sellaisiin kysymyksiin, joilla on merkitystä monille muillekin ihmisille. Hypnoosi on vähän samanlainen asia, kuin ilmastonmuutos. Se ei ole mielipideasia, vaan vankasti tieteellisesti todistettu fakta. Aina on kuitenkin se 10 % ihmisiä, jotka kulkevat laput silmillään ja eivät tunnusta faktoja, mikäli ne eivät vastaa hänen omia uskomuksiaan. Paras esimerkki on USA:n nykyinen presidentti, joka saa vakavaa tuhoa aikaiseksi lähes kaikessa mihin koskettaa. Puhumattakaan, että hän on patologinen valehtelija. Pyrin myös avaamaan niitä mahdollisuuksia esimerkkien valossa, jolloin ihminen on vapautunut itseään vaivaavista rajoitteista.

Kerron esimerkin omasta elämästäni. Koin traumaattisen esiintymistilanteen koulun juhlissa ollessani kymmenvuotias. Siitä lähtien pelkäsin esiintymistilanteita lähestulkoon kaikkialla. Tämä oli kuin raskas haarniska ylläni koko ajan. Se alensi elämänlaatuani oleellisesti. Suurin osa ihmisistä kärsii jonkinasteisesta esiintymisjännityksestä. Minulle se oli raskasta, koska esiinnyin ammattini puolesta lähes
joka päivä. Opiskellessani hypnoosia, pääsin koeoppilaaksi hypnoosidemonstraatiossa. Kävimme hypnoosissa kaksisuuntaisen aikamatkan vahvuustilassa. Esiintymisjännitykseni väheni 90% tästä yhdestä hypnoosityöstä. Olin sen jälkeen eräässä tilaisuudessa juontajana täpötäydessä Sibeliustalossa ja nautin esiintymisestä ilman lamaannuttavaa pelkoa. Jälkeenpäin olen ajatellut, miksi kärsin esiintymisjännityksestä kymmeniä vuosia aivan turhaan. Me kannamme usein omia taakkojamme aivan turhaan sisällämme rajoittaen siten hyvän elämän mahdollisuutta. Jos automme moottori yskii, niin se viedään kyllä pikaisesti huoltoon, mutta oman mielen moottori jää usein huoltamatta ja kannamme haarniskaamme ylväästi uupuen sen alle aivan turhaan.

Voit myös pitää näistä