Paniikkihäiriö ja hypnoosin vaikutus muistiin

PIN

PANIIKINOMAINEN SUOLISTON TYHJENTYMINEN:
Tämä tapaus on yksi erikoisimmista koskaan vastaan tulleista tapauksista. Paniikkihäiriö on hyvin samankaltainen. Kysymyksessä on keski – ikäinen työssäkäyvä nainen. Hän oli käynyt luonnollisesti hakemassa apua lääkäreiltä, mutta mikään ei auttanut piinalliseen vaivaan. Oli loogista päätellä, että syy oli psykosomaattinen ja siten mahdollista hoitaa hypnoosilla. Oireet alkoivat äkillisesti hänen valmistautuessaan juhliin. Kädet alkoivat hikoilla, syke nousi rajusti. Olo huononi ja suolisto tyhjeni pakonomaisesti. Hän ei voinut lähteä mihinkään, vaan oli juostava vessaan jatkuvasti tyhjennykselle.
Lopulta hän pääsi juhliin, mutta huono olo jatkui pitkään. Tästä alkoi helvetillinen kierre. Aina, kun piti lähteä jonnekin, niin salamaniskusta suolisto halusi tyhjentyä ja vessassa piti käydä perä perään. Nainen pystyi menemään ilman näitä tuskallisia oireita vain töihin ja lähikauppaan. Hän oli siis suolistonsa yhä kapenevassa vankilassa ja pelkokierre vain kasvoi kasvamistaan. Hän oli todella ahdistunut ja itkuinen.

MUISTIN MUUTTAMINEN HYPNOOSILLA :
Tilanne oli todella haastava. Tehtiin huolellinen alkukartoitus ja sen pohjalta oli ilmeistä, että piinaava ja elämää suuresti rajoittava vaiva oli todennäköisesti psykosomaattinen. Teimme AIKAMATKAN itse alkutapahtumaan ja useisiin paniikkitilanteisiin. TUNTEEN TUNNISTAMINEN ja kohtaaminen avasivat tilannekäyttäytymistä. VISUALISOINTI loi uuden toivotun mallin mieleen tulevaisuutta varten. konkreettinen
kaikilla aisteilla tehty ULKOISTAMINEN oli käänteentekevä väline henkilön paranemisessa. Hän halusi, että ko. asian muistin tilalle luotiin uusi muisti normaalista kehon ja mielen toiminnasta vastaavissa tilanteissa. Tämä toimi täydellisesti ja nyt nainen on tältä osin täysi tervehtynyt. Hänen onnellisuuttaan on vaikea edes sanoin kuvailla. Katsoi hiljattain ohjelman, missä psykologit loivat koeolosuhteissa ihmiselle täysin uuden muiston/muistin tapahtumasta, mitä ei todellisuudessa ollut tapahtunut. Kolmannella kerralla kaikki koehenkilöt kertoivat ko. istutetun muiston täysin totena testaajalle, eivätkä millään olleet uskoa, että muisto ei ollutkaan lainkaan totta. Hypnoosissa tämä on tiedetty jo ajat sitten, mutta on hyvä, että nyt neurotiede pystyy näyttämään magneettikuvauksella aivoista, että uutta muistia voidaan luoda ja vanhat muistot muuttaa.

Voit myös pitää näistä